ÜVEGKULACS

 

Mennyi folyadékbevitel szükséges számunkra?
A megfelelő folyadék bevitele létfontosságú az emberiség számára. Ahhoz, hogy megfelelően hidratáltak legyünk és ez által megőrizzük egészségünket, testsúlyunkhoz megfelelő mennyiségű víz fogyasztása javallott.
Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet tanulmányai alapján testsúlykilogrammonként 4 dl folyadék bevitele lenne ajánlott egy ember számára.
Természetesen ezt az értéket sok tényező befolyásolhatja, hiszen függ attól, ki mennyi idős; mennyire él aktív életet; szokott-e sportolni vagy többnyire ülő munkát végez; a szabadban vagy inkább légkondicionált helyiségen tölti-e napja nagy részét; milyen évszak van éppen stb.
De viszonyítási alapnak tökéletes ez a meghatározott mennyiség.


doras üvegkulacs


Testünk jelzi, mire van szüksége
Szervezetünk nagyon intelligens és összetett szerkezet. Sötét színű vizelettel jelzi, ha kevés folyadékot vittünk be a nap folyamán. Viszont az sem jó, ha túl sokat iszunk, hiszen akkor felborulhat testünk ásványi anyag egyensúlya, ezen kívül számos egészségügyi kockázattal is járhat.
Ha figyelembe vesszük az összes tényezőt, amely szükséges az egyéni folyadékszükséglet meghatározásához, kapunk egy pontos adatot arról, számunkra mennyi az ideális mennyiség.
Ez alapján már tudatában is lehetünk annak, mennyi folyadéknak kell nálunk lennie, mennyit kell belőle elfogyasztanunk.


doras neoprénhuzatos üvegkulacs


Üvegkulacsok, a folyadékpótlás mesterei
Egy üvegkulacs nagy segítségünkre lehet folyadékpótlás tekintetében, hiszen segítségével mindig éppen annyi vizet vagy egyéb más italt tarthatunk magunknál, amennyi éppen elégséges.
Többféle kiszerelésben kapható, így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb kiszerelést, akár több, akár kevesebb folyadékra van szüksége a nap folyamán.


doras szív mintás üvegkulacsdoras teás üvegkulacs


Az üvegkulacsok előnyei és funkciói
Napjainkban rendkívül fontossá vált a környezetvédelem. Elsősorban a káros műanyagoktól és az ebből készült PET palackoktól kellene megszabadulnunk, hiszen ezek járulnak hozzá leginkább Földünk szennyezettségéhez és lassú pusztulásához.
Az üvegkulacsok BPA-mentesek, természetes anyagokból készülnek, és nem tartalmaznak mérgező lágyító anyagokat, valamint szerves vegyületeket.
Nem csak előállításuk kíméli bolygónkat és szervezetünket, hanem az is, hogy semmiféle káros kipárolgásai nincsenek, ellentétben PET palack társaival. Így akár huzamosabb ideig is tárolhatók benne a szomjoltók, nem kell tartanunk a káros anyagok szervezetünkbe jutásától.
Nálunk nem csak egyszerű üvegkulacsokat vásárolhatsz. Különleges neoprén huzattal ellátott termékeink egyedivé teszik az üvegpalackokat, emellett plusz funkcióval is ellátják őket.
A huzat kellemes tapintást biztosít használója számára. Akár forró italok tárolására is alkalmassá teszi a kulacsokat, nem kell tartani attól, hogy megégetné kezünket. Neoprén anyagának köszönhetően órákon át megőrzi a beletöltött folyadékok hőmérsékletét.

doras kavés üvegkulacs

Akár edzeni, akár túrázni mész, vagy csak szeretnéd munkahelyedre/iskolába magaddal vinni kedvenc forró teádat vagy kávédat; esetleg a forró nyári napokon szeretnéd többször felfrissíteni magad, a DORAS kulacs kiváló társad lehet benne.
Praktikus funkciói mellett nem feledkezhetünk meg az esztétikumról sem. Különféle színekben és egyedi, bohókás, vidám mintázatban kaphatók, így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb darabot. Cipzáros kivitelezésének köszönhetően pedig igény szerint cserélhetők rajta a kis kabátkák, így biztosan nem fogod megunni őket.
Váltsunk PET palackok helyett környezetbarát üvegkulacsokra és mentsük meg Földünket a pusztulástól!

 

Doras üvegkulacs