Mit jelent az, hogy BPA-mentes?


BPA FREE

Te is biztosan hallottál már erről a kifejezésről, hiszen egyre elterjedtebb a világban, szinte minden gyártó és forgalmazó cég próbál odafigyelni, hogy árucikkei nagyrésze BPA-mentes legyen.

Na de mit is takar ez az elnevezés?
A BPA a „Biszfenol A” nevű vegyület rövidítése. A műanyaggyártásban ez a legnagyobb mennyiségben gyártott vegyületek/adalékanyagok egyike.
Közel 5 millió tonnát gyártanak le belőle minden egyes évben. Ez óriási mennyiség, főleg ha azt nézzük, mennyire káros az egészségre.

Számos kutatás bebizonyította már, hogy több betegség kialakulásában nagy szerepe van ennek a vegyületnek. Komoly – akár halálos kimenetelű – egészségügyi problémáért lehet felelős. Ilyenek pl. a rákos megbetegedések, a cukorbetegség, a pajzsmirigy-zavarok, szívbetegségek, hormonális zavarok és még számos súlyos rendellenesség.
Csendes gyilkosnak is nevezik, mivel már alacsony koncentrációban is magas kockázati tényezőt jelent, emellett lassan és folyamatosan fejti ki hatását, így szinte észrevétlenül betegít meg bennünket.

Ennek fényében nem túlzás állítani, rendkívül fontos feladatunk, hogy ezt a vegyületet megpróbáljuk teljesen kiiktatni életünkből, vagy legalábbis minél jobban mérsékelni a használatát a gyártási folyamatoknál.

Külön ágazatok épültek már ki arra, hogy kifejezetten 100%-ban BPA-mentes termékeket árusítsanak.
Ezt a jelölést az értékesítők jól láthatóan feltüntetik áruikon, így már szinte bárki bárhol belefuthat ilyen jellegű kínálatba.

A fent leírtak alapján jól látszik, a "BPA-MENTES" nem csak egy hangzatos marketing szöveg, hanem egy egészséget és persze nem utolsósorban a bolygó teljes élővilágát megóvó dologról beszélhetünk esetében.
A mi cégünk is igyekszik ezt az „öko-trendet” követni és termékpalettánk között csak és kizárólag 100%-ban BPA-mentes termékeket kínálni.

Legyen szó akár kulacsokról, akár termoszokról, akár cukornádból készült bioműanyag háztartási eszközökről vagy éppen szívószálakról, mind-mind ezt a speciális jelzőt tudhatják magukénak.